Corporate Headquarters

More projects:

More Pictures:

Housed within a prominent East Coast hospital, Planetree’s new offices renovated what was once a cramped and sterile patient wing into a warm and inviting headquarters office reflective of their caring philosophy.

Kahn devised a transformative redesign intended to reflect the warm Planetree culture, sustain its caring philosophy, and embody the cozy, interactive aesthetic it consistently promotes for its members.

Centered on a home-like gathering room, the open and inviting floor plan includes a comfortable reception area and resource library, a welcoming kitchen, and a flexible arrangement of mobile furniture pieces and seating options that promote an atmosphere of relaxed creativity in a surprisingly residential setting. Glass side lights and shaded mesh partitions harvest streams of indirect daylight, and a warm Tuscan color palette of meadow greens and reddish tangerine straw complements earthy, bamboo-like carpeting and leaf-patterned wall coverings. With the inherent warmth and soothing nature of abundant wood and crown moldings, soft curved walls and soffits, arcing dropped ceilings, an aquarium, and a stone fireplace, Kahn designers have brought a true sense of nature into Planetree’s interior spaces.

I would like to learn more about this project


Detroit, Michigan São Paulo, Brasil